NaturalMotion Games

NaturalMotion Games

NaturalMotion är ett prisat spel- och mjukvaruföretag som specialiserat sig på att utveckla videospel för mobil, spelkonsol och PC. NaturalMotion grundades 2001 som ett spin-out-företag från Oxford University och idag har företaget kontor i London, Brighton och San Fransisco. NaturalMoition har lanserat flera produkter, bland annat Morpheme, branschens första grafiskt skrivbara animationsmotor.NaturalMotion har en egenutvecklad animationsteknik som de kallar för Dynamic Motion Synthesis (DMS). Denna teknologi bygger på en realtidssimulering av biomekanik och motorstyrningsnervsystemet. Endorphin och Euphoria är två olika produkter som bygger på denna DMS-teknik, varav den sistnämnda är en animationsmotor som används för att skapa virtuella animationer.

NaturalMotion Spel

År 2009 släppte NaturalMotion sitt första spel med titeln Backbreaker Football. Spelet lanserades på Iphone och blev en hit. Sedan dess har företaget lanserat en rad spel. Det mest kända är CSR Racing som var den första i serien av de ultimata streetracingsspelen och det var ett av de mest spelade på iOS 2012.Ett annat populärt spel som kommer från spelstudion är Dawn of Titans. Där bygger du ditt kungarike och krigar mot episka titaner. En spelutvecklare som använder NaturalMotions Euphoria är Rockstar. Spel som Grand Theft Auto IV, Red Dead Redemption och Max Payne 3 är alla byggda på Euphorias virtuella animationsteknik.

BossAlien

BossAlien grundades 2011 och förvärvades 2012 av NaturalMotion. BossAlien är en spelstudio som består av ett kollektiv av videospelare med en bakgrund från ledande spelutvecklare för mobil, spelkonsol och PC. BossAlien har blivit en prisbelönt spelutvecklare och ligger bakom de största titlarna som kommit från NaturalMotions studio. Med andra ord, det är där magin händer.Företaget är känt för att skapa högkvalitativa free-to-play spel med avancerad 3D-grafik. Första spelet som lanserades där BossAlien var involverad är CSR Racing. Spelet hjälpte till att definiera en helt ny genre för mobilspel och spelet slog intäktsrekord på App Store. BossAlien är en top-of-the-line spelstudio och vi ser fram emot nästa grymma spel.